Online Wegwijzer

Hey! Ik heb iets ontzettend tofs gemaakt! Als je me goed kent, weet je dat ik dit soort uitspraken niet zo vaak doe, maar ik ben echt wel trots op het resultaat en hoop er veel mensen blij mee te kunnen maken

Ik kreeg steeds vaker reacties van mensen in mijn omgeving, dat ze het zo lastig vinden om door de bomen het “online” bos te blijven zien. Of om even te quoten: “Whaahaaaaa, ik begrijp er echt geen zak meer van!”

Vooral ondernemers die in de food- en horecabranche werken hebben vooral nu de behoefte aan online ondersteuning. Tot een paar weken geleden was online ondernemen niet echt prio, maar nu is de nood hoog en de kennis ervan niet echt. Wat logisch is.

Ik krijg vragen zoals: hoe koppel ik nu een bestelmodule aan mijn website? Hoe laat ik mensen nu echt goed weten wat ik online te bieden heb? Wat is een landingspagina en welke tools heb ik nodig om er een te maken? Wat kan ik doen met de informatie van mensen die hun gegevens bij me achterlaten?

Veel vragen, en eigenlijk allemaal van gelijke strekking: hoe moet ik online aan de slag, zodat ik nu zichtbaar ben en blijf, en hoe gebruik ik dat straks ook weer nuttig?

Als we weer meer offline zaken kunnen doen en mijn horecazaak bijvoorbeeld weer open mag.

Speciaal voor (horeca) ondernemers ben ik aan de slag gegaan om die online warboel een beetje helder te maken. Het is een Online Wegwijzer geworden.

Hierin vind je overzichtelijk terug wat je nodig hebt om een en ander voor elkaar te maken. Daarnaast heb ik ook gekeken naar de meest voordelige en gratis opties, want ik weet dat er momenteel weinig geïnvesteerd kan worden.

Ook heb ik een handig schema en een korte video erbij gedaan, zodat je meer overzicht krijgt en de juiste beslissingen kunt maken op wat je wel/niet online wil gaan doen. En wat je bijvoorbeeld zelf wil doen of wat je wellicht toch uit gaat besteden.

Want ook al begrijp je nog niet exact hoe je in detail een bestelmodule moet integreren, je weet in ieder geval waar het over gaat en wat er moet gebeuren om jouw beoogde resultaat te behalen.

Grz Suus