Meteen naar de inhoud

Coronomdenken

Wie had dat gedacht? In een paar dagen tijd zijn we een nieuwe werkelijkheid in gelanceerd en is de wereld niet meer zoals die een week geleden was. Afgelopen vrijdag berichtte ik je nog met 8 tips om de schade te beperken, maar die zijn sinds zondag niets meer waard nu alle horeca op slot zit.

Een enorme klap dus om als horeca ondernemer je deuren gesloten te moeten houden. Ik zag dit bericht van de Misset die wellicht kan helpen.

Maar in deze tijd is er ook ruimte voor nieuwe kansen. Tegen alle verwachtingen in heb ik er gisteren een nieuwe klant bijgekregen met wie ik voor een langere periode ga samenwerken! Iemand die juist nu wil bouwen aan een sterk fundament, nu er tijd is, om straks door te groeien naar een sterkere onderneming. Deze tijd maakt ook creatief en zorgt voor nieuwe invalshoeken en ruimte om even na te denken over de dingen die niet per se urgent, maar wel belangrijk zijn.

Ook om me heen zie en hoor ik veel voorbeelden waarbij er op creatieve wijze gebruik wordt gemaakt van de situatie. Coronomdenken noem ik dat; Kapsters die een online cursus “haar knippen” maken, sportscholen die online sportlessen geven, restaurants die vol op de bezorgservice en online verkoop van cadeaubonnen en retail verpakkingen gaan. Supermarkten die een speciaal “shopping uurtje” voor ouderen en gehandicapten inlassen en “van dineren naar doneren” aan jouw favoriete eettent, waardoor je hen de tijd doorhelpt. Een kleine greep uit de vele initiatieven die nu op poppen.

Ben jij al met je hoofd in de nieuwe werkelijkheid? Lukt het jou om de situatie om te denken en gebruik te maken van de kansen die er nu liggen? Of zit je nog vast en lukt het even niet om met een andere blik naar je onderneming te kijken? Er zijn altijd kansen. Bel mij als je een frisse blik en sparringspartner nodig hebt om in deze complexe situatie de simpele en creatieve oplossingen te vinden die je kunt gebruiken om het beste eruit te halen. Mijn telefoonnummer is 0645856789. Aarzel niet om me te bellen, zodat we samen even een kwartiertje kunnen Coronomdenken. Ik reken uiteraard niets. Ik spreek je!

Grz SUUS