Haal die kaas uit je oor

“Schat, haal die kaas uit je oor”, zeg ik tegen mijn dochter van vier, terwijl we zitten te lunchen. Het is één van die legendarische zinnen waarvan ik nooit verwacht had dat ik hem ooit uit zou spreken toen ik nog geen dochter had.

Sinds ruim twee weken lunchen we weer iedere dag samen en hoeft zij niet op school de bammetjes uit haar lunchtrommeltje te halen. Heerlijk natuurlijk, want ik zie haar veel meer dan BC (Before Corona) en we nemen veel meer de tijd om samen dingen te doen, te knutselen, te spelen en tenten te bouwen. Het is op dat vlak echt een feestje. Vandaag hebben we een raket gebouwd van 2 lege dozen amandelmeel. Topwerkje geworden. 

Maar helaas voelt iedere dag als weekend op een foute manier. We zijn beperkt in onze vrijheid en we hebben geen concreet zicht noch invloed op wat er komen gaat. Twee zaken die ik juist belangrijk vind. Ik schipper tussen het werken en zorgen voor Iza, nu we bijna geen opvang meer hebben. Soms best een uitdaging met een dochter die op dit moment veel aan het uitproberen is. Of een stukje kaas bijvoorbeeld in je oor past. Of, als mama even zakelijk moet bellen en ze dus stil moet zijn, juist zoveel mogelijk herrie kan maken met alles wat er in huis te vinden is. Of ontdekt ze dat stempeltjes op de vloer er echt hetzelfde uitzien als op papier.

Het is oké. Mijn tolerantie is hoog en die van mijn klanten ook. Iedereen zit in hetzelfde schuitje en iedereen accepteert dat alles even anders is. Dat we allemaal moeten dealen met de situatie. En als mijn dochter dan staat te springen en zegt “kijk mam, ik kan op nul benen staan!”, dan voel ik me weer de gelukkigste moeder op aarde.

“Hou vol” zegt Rutte tegen ons. En dat doen we. En als je straks weer open mag en iedereen weer voorzichtig zijn weg naar de terrasjes en restaurants, de koffietentjes gaat vinden? Dan is het des te belangrijker dat jij je doel en plan om je doel te bereiken op orde hebt om zo goed mogelijk te renderen. Nu is de tijd om na te denken over hoe je straks strategischer kunt werken en meer grip op je omzet kunt hebben.

Ik bied tijdelijk gratis een te gekke minicursus in 3 delen, die je veel inspiratie geeft en waarmee je een sterk fundament legt om straks meer gasten te trekken, die meer besteden en vaker terugkomen. Zin om mee te doen? Meer info vind je HIER en je kunt je onderaan die pagina ook aanmelden.

Jouw omzet straks weer van nul naar honderd. Als een raket. Veel succes de komende tijd!

Grz Suus