Meteen naar de inhoud

Maak nu een premium buyer persona in 6 eenvoudige stappen!

Suzannekuijpers

Om een goed fundament te leggen voor jouw bedrijf, is het belangrijk dat je start bij het begin. Logisch. Maar wat is het begin?

De basis is dat je weet wie je klant is.

Simpel. Als je weet wie je klant is, en het liefst dus JOUW IDEALE KLANT, dan weet je ook wat die klant wil, hoe die klant aangesproken wil worden, wat ie lekker vindt op brood, welke programma’s hij het liefste kijkt en wat voor muziek hij (of zij dus, maar dat ga ik niet steeds apart noemen) leuk vindt. Je ideale klant is de klant waarvan jij er wel 100 zou willen hebben en die je zogezegd wel gratis zou willen helpen, gewoon omdat ze zo leuk zijn, zo goed bij je passen en precies nodig hebben wat jij hen biedt. Je maakt van deze klant een profiel als basis voor wat je verder gaat doen. Deze vorm van “geanonimiseerde klantprofilering” noemen we ook wel een “buyer persona”.

Maar hoe maak je die nu precies? Want als ik zeg; het is een man uit 1948, geboren en opgegroeid in Engeland, 2 keer getrouwd, heeft kinderen, is rijk en woont in een kasteel in Engeland, aan wie denk je dan? Ik gok Prins Charles? Kan. Maar Ozzy Osbourne heeft exact dezelfde omschrijving en is toch een heel ander persoon….

Dit voorbeeld komt overigens van een van de beste growth hacking opleidingen van Nederland; Growth Tribe, heb ik mijn bronvermelding ook gelijk op orde 😉

In ieder geval is het dus belangrijk dat we wat verder gaan dan de basis demographics die vaak genoemd worden als geslacht, leeftijd, woonplaats etc. Om echt een goede buyer persona te maken is het belangrijk dat je alles, en dan bedoel ik dus ALLES weet van jouw ideale klant, zodat je ook exact kunt aanvoelen hoe je hem op intuïtief niveau kunt bereiken. Zodat je niet tegen hem praat, maar met hem.

Vul hieronder je gegevens in en dan ontvang je direct mijn gratis 6 stappenplan op de mail!

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Met het invullen van bovenstaande gegevens ga ik er vanuit dat ik je af en toe ook wat andere nuttige info mag sturen. Heb je hier bezwaar tegen, laat me dit dan weten.